In memoriam

Met haar overlijden op 16 juli 2008, verliest het Vondelkoor in de persoon van Nollie Wijnhoven niet alleen een Erelid en (oud) bestuurslid, maar ook een lid van het allereerste uur.

Nollie die lid werd in het oprichtingsjaar 1947, beleefde echter pas in 2005 haar 50-jarig en dus gouden jubileum, door een onderbreking in de jaren 1954 tot 1962.

In 1954 trouwde zij met Joep en het werd in die jaren nog niet passend geacht dat een gehuwde vrouw bleef zingen in een “gemengd” koor.

Na haar terugkeer in 1962, kwam Nollie decennia lang  in het bestuur en gedurende ongeveer twintig jaar, tot 1986  “deed” zij het secretariaat

Dat zij haar bestuurstaak op een geheel eigen en zeer plezierige wijze wist vorm te

geven is legendarisch en vormt prettige herinneringen voor menig Vondellid.

Zang en muziek waren voor haar als eten en drinken en in het koor werd ze zeer gemist

toen ze in juni 2006 stopte, omdat haar stem, zoals ze dat zelf uitdrukte, “het niet goed meer deed”. Terecht werd zij toen benoemd tot Erelid.

Nollie kon met  alle recht trots op Vondel zijn, omdat ze er zoveel van zichzelf aan had gegeven en Vondel is trots op Nollie en haar tevens dankbaar.

Voor zover haar gezondheid het toeliet was zij nog present bij alle (jubileum)activiteiten van haar 60 jarig Vondelkoor, voor het laatst op de jaarlijkse dodenherdenking op

4 mei jl.

Op 21 juli namen koor en dirigent, weer met Theo Hes aan het orgel, in haar uitvaartmis, zingend afscheid van een geliefd Vondellid.

Wij wensen Joep en de (klein)kinderen veel sterkte.